Miért “vastagabb, krémesebb” néhány Li sminktetováló festék, mint a másik?

Tapasztaljuk, hogy egyik másik sminktetováló festékünk töményebb, krémesebb, vastagabb… Míg ugyanazon termékcsaládon belül van, amelyik hígabb, folyékonyabb.

A Li festékei közül például a Rich Brown, Ebony Brown, Auburn, és még néhány más, sokkal vékonyabb a viszkozitású, mint néhány másik. A Sandalwood, a Mochanchino, Breve és még néhány árnyalat érezhetően vastagabb textúrával rendelkeznek.

Minden szín tartományban változik a Li sminktetováló festékek viszkozitása. Ez a pigment molekulák és a víz felszívódásának hatásából jön létre.

Hogyan? Miért?

A Li pigmentek előállításakor steril víz, alkoholt és glicerin használnak fel a készítményekhez. A keverékekben használt szerves sárga összetevők molekulái a készítményhez hozzáadott vizet jobban magukba szívják. Amikor egy molekula vizet abszorbeál, a molekula kitágul, és a sminktetováló pigment vastagabb lesz. Természetesen a „vékonyabb pigmentek” nem szívják magukba annyira vizet, vagy közel sem annyira. Ez az oka, a hogy a Li sminktetováló festékek viszkozitása változhat.

Miért nem oldja meg ezt a Li Pigments mint gyártó?

Bár rendelkezésre állnak olyan adalékanyagok, amelyekkel ki lehet egészíteni a színeket, hogy az összes pigment azonos viszkozitású legyen. Azonban az is fontos, hogy a sminktetováló festék olyan tiszta maradhasson, amennyire csak lehet.

Mit fog eredményezni ez a különbség?

Mindegy, hogy vastag vagy vékony egy Li pigment nem lesz hatással a végeredményre vagy, hogy milyen hosszú élettartama van a sminktetoválásnak.

Jobban szeretsz vékonyabb, folyékonyabb festékkel dolgozni?

A megoldás, hogy a töményebb festékekhez adj hozzá egy-két csepp Soft FX-et>>, teljesen jól fog működni szép lesz a végeredmény, ennyi nem fogja befolyásolni a Li festék koncentrációját.

 

Hasznos volt számodra ez a cikk? Lenne még kérdésed? Írj!

Vélemény, hozzászólás?